Blog #4 Speen foetsie

Geschreven doorAlice

Blog #4 Speen foetsie

De deur van mijn slaapkamer stond op een kiertje. Paddy gauw mijn ladekast ingedoken en liep feestelijk rond met de buit. Ligt nu dolgelukkig te slapen met 2 doosjes compeet blaren pleisters strak in zijn handjes geklemd. Heb het ook wel eens gehad dat hij enkel met zijn afstandsbediening naar bed wilde gaan of dat ik wakker werd en een aantal blokjes terug vond in bed.

Het grappigste vind ik toch wel dat hij mijn gootsteen kastjes in de keuken toegeëigend heeft. Er liggen wat prulletjes in die hij er in en uit kan halen maar het mooiste van alles vindt hij om er in te gaan zitten,let wel, met de deurtjes dicht! Dan zit hij daar een beetje te neuriën en dan is het de bedoeling dat ik op een gegeven moment op het deurtje klop en vraag of er iemand thuis is. Met een stralend gezichtje gooit hij dan met een zwaai dat deurtje open en begint het ritueel zich weer van voor af aan.

Ach er zijn rottere dingen om je kind gelukkig te maken. Al ben ik benieuwd of dit enige invloed heeft op zijn beroepskeuzetest later 😉 Laatst was ik mijn telefoon kwijt. Echt nergens te vinden dat ding. Begon al zelfs aan mijn eigen te twijfelen of ik m niet verloren was. Drie keer raden waar die was?Op Paddy zijn rug in zijn romper. Ik vond hem terug toen het billen verschoon tijd was.
Maar het ergste zijn toch wel die ellendige speentjes. Aan de ene kant de meest geweldige uitvinding ooit omdat het al in zoveel situaties naast het kroelen en knuffelen voor troost heeft gezorgd, maar aan de andere kant een ramp als de speen foetsie is. Nu heb ik er wel meer hoor,althans ik heb er meer gehad. Ik had er genoeg voor een heel elftal maar ze schijnen hier op magische wijze te verdwijnen. Het ene moment loopt hij er nog mee rond en het andere moment is die poef! verdwenen. Ben het hele huis al door gekropen op dreumes hoogte om te kijken waar dat ellendige ding nu weer is gebleven. Laatst ben ik er achter gekomen waar hij ze laat. In de vuilnisbak! Vindt hij mooi dat schuifje heen en weer doen.
Ben ik lekker mee.Ik heb dus gewoon zo hopla al een paar tientjes aan spenen gedoneerd aan de roteb.
Dus ik koop ze niet meer. Ik weiger. Dit is het. Alleen nu is zijn zus de klos. Ligt ze heerlijk lief als een zeehondje te rollen over haar speelmat,komt haar broer voorbij rauzen en plop speentje ingepikt van haar.
Nu vind Noémi alles prachtig wat haar grote broer doet maar erg handig is het niet want nu gaan ook die kwijt.

Het mooiste is als jezelf je eigen het ongans hebt gezocht naar die dingen en hij zelf dan ineens tevoorschijn komt met speen in de mond alsof er niets aan de hand is en je gewoon voor de lol dagelijks je hele huis rondkruipt. Alsof ik nog niet genoeg beweging heb, zeg ik dan. Paddy kijkt me aan en komt me een knuffel geven. Ach al moet ik nog zoveel keer zoeken met mijn grote mond,ze weten dat mama dat toch wel voor ze doet.

About the Author

Alice editor

Laat een reactie acther