Blog #5 Vijf hele minuten

Geschreven doorAlice

Blog #5 Vijf hele minuten

De geneugte van het alleenstaande moederschap; Dat je helemaal blij bent met je nieuwe deodorant van Dr Hauschka, dat diezelfde deo nu in een paar kapotte stukken op je badkamer vloer ligt omdat je alles voor de verandering met 1 hand moest doen nadat je dochter weer eens is wakker geworden omdat je haar langer dan 5 minuten alleen hebt laten liggen. 

Vijf.hele.minuten..

In die 5 minuten had mama als een echte pro mamamachine xl, de rommel aan kant geruimd, de spulletjes voorbereid voor de volgende dag, de waterkoker aangezet voor “eventueel een kopje thee” (altijd proberen, nooit de hoop verliezen is mijn motto) en snel onder de douche gesprongen.

Iedere mama is wel bekend met dat ene moment, het moment waarop je dus ein-de-lijk onder die douche staat, hét momentje voor jezelf die dag, en dan… dan hoor je een geluidje en je denkt neeeee nee nee nee! Vliegensvlug draai je de douche dicht, droogt je soort van af en stuift naar de slaapkamer (ik zweer je Hans Klok is er niets bij als het hier om draait). Je graait het speentje bij de kladden en deponeert die als een liefhebbende mama zo bij baby in zijn/haar mondje en denkt, please please pleaseeeee laat het werken en val maar weer lekker in slaap. Al is het maar 1 minuut!

Mama’s kunnen wonderen verrichten in 1 minuut tijd. Al had ik die ene minuut op dat moment graag willen gebruiken om mezelf even fatsoenlijk af te kunnen drogen en een gezichtscrèmetje op te kunnen doen. En dus een beetje fijne deo. Maar nee. Mini Madame besluit het huilen over te laten gaan op standje race auto. Je weet wel, van 1 naar 100 in twee seconden. Dus mama pakt beebie half afgedroogd mee op de arm en gaat weer terug naar de badkamer om spulletjes te pakken en terug te verhuizen naar slaapkamer. Terug daar aangekomen dropt mama beebie op het grote bed met leeg wc rolletje. Beebie begint zowaar enthousiast er mee te spelen. Mama eindelijk de kans om zich af te drogen, aan te kleden en de gezichtscrème op te doen (deo was inmiddels verloren gegaan). Pakt beebie weer op de arm. Die begint opnieuw met luide keel van zich te laten horen want ze mag het wc rolletje niet helemaal opeten.

Inmiddels is grote broer voor de gezelligheid ook maar even wakker geworden en doet fris en fruitig een stereo presentatie huilen samen met zijn zus. Mama zou wel weer opnieuw kunnen douchen na al deze ontwikkelingen, maar houd zich dapper stand.
De thee op het aanrecht is ondertussen steenkoud geworden, de badkamer een on opgeruimd zooitje en mama bijna stokdoof van het samenwerkende huilende orkest, maaaar even later liggen ze weer gerust gesteld en tevreden te slapen.

Ieder aan 1 kant dicht tegen mama aangeplakt. Helemaal vol vertrouwen liggen ze tegen je aan omdat ze weten dat je ze niet in de steek zal laten. Op zo’n moment is alles wat je tien minuten geleden nog van binnen vervloekte alweer vergeten. Morgen dan maar een nieuwe favoriete deo bestellen…

About the Author

Alice editor

1 Comment so far

LennaPosted on  8:37 pm - mrt 5, 2017

Hahaha ik heb genoten van dit stuk!

Laat een reactie acther