Blog #6 Moe

Geschreven doorAlice

Blog #6 Moe

Jeetje wat ben ik moe. Echt zo’n enorme vlaag van slaap valt er over mij heen.
Ik geef niet op en blijf dapper door gaan, maar sjongejonge wat word het je af en toe toch moeilijk gemaakt.

Zojuist bijna 20 minuten aan de telefoon gehangen om een simpele kwijtschelding aan te vragen van een belasting van het 1 of ander. Alle documenten heb ik in orde, maar hoe in hemelsnaam ik die moet uploaden in het betreffende programma is mij een raadsel.


De mevrouw aan de telefoon is echt behulpzaam en zeker geduldig als ik inmiddels met 1 hand alles probeer bij te houden en in te voeren. In de andere arm heb ik namelijk mijn dochter die er tegenwoordig een sport van heeft gemaakt om te gaan krijsen als je haar maar 1 seconden neer durft te leggen. Mevrouw moest zelf ook flink zoeken maar afijn we zijn eruit gekomen, al voel ik meteen een mega hoofdpijn opkomen. Vroeger nooit last van maar de laatste tijd steeds vaker. Op dit moment zou ik wel een vodkaatje lusten.. Maar goed weer 1 ding af strepen van mijn mega to do lijst.

Op dit moment zou ik wel een vodkaatje lusten.. Maar goed weer 1 ding af strepen van mijn mega to do lijst.

Vanmorgen een poos gespendeerd bij het advocaten consulaat. Het zit namelijk zo, als je in je UWV periode geen werk vind zou dat moeten overgaan in een bijstandsuitkering. Niet dat ik daar nu zo om sta te springen. Sterker nog ik had nooit in deze situatie terecht willen komen. De gemeente Rotterdam heeft namelijk besloten dat iedere uitkering die ze kunnen afwijzen een goeie is dus het is nog maar de vraag of ik überhaupt er eentje toegewezen krijg.
Nu zul je denken, ja natuurlijk hoor jij die te krijgen! Je bent toch in een nood positie en je kunt toch niet anders momenteel? Huh think again, als geboren en getogen Rotterdammer hoef ik niet op onvoorwaardelijke steun te rekenen van mijn eigen stad.
Er is namelijk zelfs in de wet geschreven dat een alleenstaande ouder het recht heeft om voor de kinderen te zorgen tot dat de jongste de leeftijd van 5 jaar heeft bereikt, maar ook hier probeert Rotterdam onder uit te komen. Ze mogen namelijk binnen deze wet zelf bepalen hoe ze hier invulling aangeven en uiteraard bespelen ze dit tot in de puntjes.
Nogmaals ik ben niet in een hoera stemming om hier in te zitten, maar wat verwachtten ze nou?

Ze verplichten je tot ellenlange sollicitatie procedures waarbij je maar moet zien waar je je kindjes laat. Helaas beschik ik niet over oppas oma’s of opa’s en hun papa werkt dus dan blijft er maar 1 optie over, het kinderdag verblijf. Ik heb een heel fijn dagverblijf gevonden die op mijn behoefte inspeelt om voor de kindjes te zorgen hoor en ik vind het ook niet erg als ze daar bijvoorbeeld 2 keer in de week zijn, maar is het nou niet de bedoeling dat als je kindjes op de wereld zet, je er zelf voor zorgt? Begrijp me niet verkeerd, ik heb veel respect voor werkende mama’s. Iedereen doet het op haar eigen manier. Alleen heb ik er voor gekozen om de eerste jaren zélf een vaste basis te kunnen geven aan mijn kindjes juist omdat ik verder geen oppas familie heb.
Dat is mijn keuze. Het moet toch niet zo zijn dat ik straks mijn kindjes alleen in het weekend kan zien omdat ze doordeweeks de godganse dag op een verblijf zijn waar ze in principe worden verzorgd door vreemden?
Dat ik van de leidsters moet horen hoe mijn zoontje nieuwe woordjes heeft geleerd of hoe mijn dochter haar eerste stapjes heeft gezet?
En dan heb ik het alleen nog maar over mijzelf. Hoe zit het met mijn kindjes? Die verdienen toch een veilige thuishaven met een liefhebbende mama die hun opvangt als ze vallen of verdrietig zijn? De eerste jaren van een kindjes leven zijn zó belangrijk, en juist dan lever je een bijdragen aan de maatschappij. Ik lever namelijk fijne gemanierde en wel opgevoede kindjes af die later nog eens wat kunnen betekenen voor de wereld.
Ik wil ik er gewoon voor hun zijn en dit zelf kunnen doen.

Ik wil ik er gewoon voor hun zijn en dit zelf kunnen doen.

Misschien moet Rotterdam eens een voorbeeld gaan nemen aan andere gemeenten.
Daar hebben alleenstaande ouders vrijstelling voor sollicitatie en bieden ze scholing aan zodat, als de kindjes naar de basisschool gaan hun mama er voor hun is geweest de eerste baby jaren en zichzelf ondertussen heeft kunnen ontwikkelen om vervolgens als een raket aan de slag te kunnen gaan en verder te kunnen gaan met hun carrière.
Geloof me, geen enkele mama zit er op te wachten om als een ultieme lazy ass mama te worden gezien die te lui is om te werken en daarom voor het gemak maar een uitkering aanvraagt.

Het leven loopt nu eenmaal anders dan de sprookjes uit de Efteling of van die ultieme geweldige zen quotes die overal altijd de ronde doen. Dan zit je niet te wachten om nog eens nagetrapt te worden als je al op de grond ligt een potje kwetsbaar te zijn
Zo en nu ga ik met mijn kindjes wandelen en daarna een kilootje of 10 aan boodschappen mee naar huis sleuren, dat doet een single mama namelijk óók gewoon even tussen neus en lippen door.

Gemeente Rotterdam, get your act together!!

About the Author

Alice editor

3 Comments so far

BelindaPosted on  3:49 pm - feb 28, 2017

Alice top blog❤️

EvelinePosted on  4:04 pm - feb 28, 2017

Mooi geschreven en zo waar. Toen ik bij mijn ex weg ging had ik nergens recht op in Rotterdam. Koophuis stond ook op mijn naam. Dus ik zou geen huurwoning krijgen. En dat werd ook lastig zonder uitkering. En die uitkering die kreeg ik als de woning van mijn naam af was. Dus eerst maar verkopen en dan dus geen dak meer boven je hoofd hebben met toen 2 kinderen.
Ze maken het soms enorm lastig.

LaylaPosted on  5:32 pm - feb 28, 2017

Jep. Ik heb mijn dochter (nu 12) ook niet zelf mogen opvoeden. Dat hebben haar school en kinderopvang gedaan. Ik was de vrouw die haar ’s avonds voedde en naar bed bracht. Nu ben ik de vouw die daarnaast haar ook nog een dwingt huiswerk te maken. Ondertussen neemt ze weinig van mij aan natuurlijk, want wie ben ik eigenlijk? Alleenstaande moeders zijn verdoemd, en helaas ook nog een veroordeeld door de maatschappij. Klote. Sterkte, Alice! X

Laat een reactie acther